Fågelräkning

 
 
Hej alla läsare, i helgen har det varit fågelräkning, och vi har haft en hel del besökare i Söderbodan, vid Kågefjärden. Vi ger dom mat i princip året runt.
 Nedanför den här lilla stugan  "Gråbo" har vi vår lilla fågelrestaurang.
Det har varit massor med talgoxar och blåmesar säkert ett 20-tal på en timma, kanske mer, dom är ju sååå snabba, och kanske samma som kommer tillbaka, men det ar varit massor av dom, även talltitan, 2 nötväckor och 1 hackspetten  och 2 nötskrikor har varit här
 
Det serveras solrosfrön, talgbollar, jordnötter och ryggfläsk  (fläsksvål). IKA-Maxi säljer och kallar det Pippigodis och fåglarna älskar det. Se hur det minskat i  jordnötsbehållaren . (se föreg. bild)
 
 
"Ek-orren" ock alla hans kompisar kommer också och äter, det här är sommarbilder. Dom senaste veckorna har vi inte sett en enda, inte en spår efter dom, så vi vet inte vad som hänt dom små liven


Är våren möjligen på väg ?
Det har varit ett par dar med plus-grader, å det ger takdropp, eller kan de va så att det är värme- läckage.
 
Hej så länge, å var rädd om er därute. :)))
 

Prochetta

 
 
 
 
 
Hej igen.
Nu är det lördag den 20 jan, det har snöat hela veckan, snö...snö...snö, jag blir så less det är så trist , det är nog 60 cm. nu, snödrivorna  säkert 5 m. höga. men nu är det dags för middag.
 
Så nu  blir det lite matblogg här, jag ska laga Prochetta till middag idag.
 
 
Prochetta är en Italiensk rätt. Fläsksida som man kryddar med örter och vitlök, svålen ska vara kvar, rullar den hårt och binder med snöre
Jag bryner den först å sen ska den in i ugnen i 150g. ca 2-3 tim. beroende på storlek, 70g. innertemp. Höj temperaturen i slutet så får du en knaprig yta.
 
Jag ska ladda med lite klyftad lök, vitlök och tomater, men kan ha morötter också eller paprika, det lägger man till i slutet av stektiden.
Fixar salladen å dukar.
Rester från julens blommor :)))
Så är det i princip klart, nu ska det bli gott att smaka av detta, jag har aldrig testet Prochetta tidigare.
 

Det ser väldigt gott ut, å jag lovar det var gott.   ...SMASKENS ....:)))
Önskar er en trevlig kväll.
 
 
 

Januari 2018

 
 
                                            Vacker rimfrostad björk
 Hej igen, ja nu är det återigen  ett nytt år att ta itu med. Det är ganska precis på dagen 3 år sedan jag gjorde ett inlägg. Men efter en önskan om att jag ska återuppta den här bloggen, så får det väl bli så.
 
Nu har vi mycket vinter här i Västerbotten ca. 40 cm snö och idag var det omkring  -12 ute, det kallaste vi haft i vinter är -22.  I lördags var det blå himmel och strålande sol, vi tog en långpromenad på isen, den har lagt till över hela fjärden, men det känns ändå osäkert att gå långt ut, så vi håller oss intill stranden, Jag glömde min kamera så tyvärr blev det inga bilder då, men söndag var det åxå  is-promenad på g. men med sämre väder inte så kallt, men mulet å ganska frisk sydlig vind.
 
 

Det här är nere vid Astas pir, det syns att vinden tar tag i vassen, riktigt vackert tycker jag.
 
 
Nu ska vi ge oss av ut på isen, det känns säkert att gå nära land, man kan se att vattnet trängt upp så det är lite "flövatten, "  förra året vid den här tiden var det 120 cm över normalvatten stånd och isen hade brutit upp å det var kaos nere vid våran strand.
 

Så är vi snart hemma igen, en promenad på 40 min. är bra för kropp å själ.

Bergskär i bakgrunden.
 
Så nu är vi åter vid stugan, det ska bli skönt att gå in i stugvärmen, å göra en brasa.
Det är många rådjur som promenerar över tomten, hoppas att dom dyker upp nån dag så jag kan få en bild på dom.
 
Ha det bra så länge  :))
 
(vill gärna få en kommentar)
 
 
 

RSS 2.0