Dörrar

Nu har vi varit arbetsamma igen , torsdag eftermiddag började vi med att spika ihop dörrar till P-A´s virkesförråd, i 2 år har det hängt en gul presenning framför öppningen,inte särskilt snyggt.....:-((

                                   FÖRE

Man har som vants sig vid att det sett ut så här, men nu har vi äntligen tagit tjuren vid hornen och börjat spika dörrar dit, det måste göras 4 stycken, och eftersom jag envisas så blev det snelagda brädor
Lite mer jobb men snyggt blev det

                                   EFTER


Det här är proffsigt gjort.

Ett annat problem har varit dörren i ladan, öppningen har varit ganska låg, det har inte gått an att gå rak in genom den, P-A har slagit i skallen massvis med gånger och kommer säkert att fortsätta att slå skallen i karmen om vi inte gör något åt saken, så eftersom vi håller på att snickra ihop dörrar, föreslog jag att vi skulle såga upp en större öppning och göra nya dörrar även till ladan.  Sagt och gjort, fram med motorsågen och P-A sågar bort en stock upptill och en halv stock nertill. Det gjorde drygt 3 dm på höjden.



Nu ska dörrfodret målas svart och dörrarna blir laserade i grått, det blir väl snyggt. Höjden på dörren är nu nästan 1,70 så nu ska han väl inte slå i skallen så ofta, vi får se.

Det har varit en fin dag och vi tar igen oss efter en slitsam dag, solen lyser på oss och det värmer riktigt skönt från den, jag har inte tagit bort alla blomkrukor än, vid altanen har jag en vacker dalia


Kanske sommarens sista Nässelfjäril har slagit sig ner för att hitta lite nektar, man blir glad.

Jag måste också visa en bild på så bra det vuxit på den nylagda gräsmattan nere vid bastun, det är väl bara ca. tre veckor sen vi jobbade med den.



Tack för idag, vi syns snart igen.

          Det är roligt att leva, för då får man se hur det går



Gamla stubbar

För att skriva om något annorlunda, så har jag en förkärlet till ga(m)lna stubbar och rötter som jag hittar i skog och mark, det har blivit en hel del som jag dragit hem genom åren, för ett par veckor sen hittade jag ännu en som fick plats på tomten.


Den passade perfekt i blomrabatten

Jag ska visa ett urval av det jag släpat hem.


Den här hittade jag efter stranden en bit från stugan, stenen satt fast i den, tycker att det liknar ett dansande par, den bär sitt eget hjärta




Det här monstret hittade jag i Örviken, lägg märke till fågeln som sitter längst upp, man ska ha fantasi.
Den fick stå i "Trollskogen"


Den här gamla häxan fick också sin plats i trollskogen.










Några bilder från "Trollskogen"






Mamma och pappa Troll


Den här tjockisen flöt iland när vi grävde vid piren, trollskogen nästa.
Det är fantastiskt hur naturen kan skapa sina egna konstverk, men man måste ha lite fantasi för att kunna upptäcka dom

Innan vi grävde om piren för ett år sedan låg det en stor sten där, som tyvärr inte finns där längre, med fantasins hjälp kan man se att det liknar en noshörning.



Ja det var nog allt för den här gången, ha det så bra så länge.



Hösten är här

Det är kanske dags att jag ger mig tillkänna igen, jag har fått påbackning om att skriva lite igen. Det har gått en månad sedan jag satt och knappade in lite textmassa, dagarna går så fort och hur ska tiden räcka till.
Har varit väldigt mycket ute i stugan, vädret i augusti har varit alldeles förträffligt, jag har badat i havet några gånger, särskilt varmt var det inte, men en svettig dag är det skönt med ett dopp.

Hälsat på Gun i hennes stuga


Vi hade en jättetrevlig helg,  med bad i tunna och loppmarknad, och mycket tjejsnack över ett ???? glas vin och god mat.



   



Det är ett helmysigt ställe, en oas
och Gun är så idé-rik och har gjort så mycket fint i trädgårdet, självklart har hennes gubbe fått jobba en hel del...:-)))
........................................................................................................
........................................................................................................

Sedan så har jag plockat nästan 20 liter blåbär och även rensat dom, fryst ner en hel del för att njuta av under vinern
delat med mig till goda vänner.



P-A har investerat i en ny trädgårdsmöbel, jättefin snygg och framförallt skön att sitta i.




Vi har jobbat färdigt med underspikningen på förstukvisten, eller entre´n, kalla det vad man vill,  men det blev jättefint, och det har blivit en till altan, jag tror att det finns 4 stycken nu




Vi har slitit hårt med attt göra gräsmattan klar, P-A beställde ett lastbilslass med matjord, ca. 10,5 ton. men vi kan inte ta ner en traktor på tomten  för då skulle gräsmattan bli sönderkörd, så P-A har kärrat ut allt med skottkärra och jag har krattat ut
han har gjort ett vansinnigt bra jobb, om ni drar er till minnes så la vi ut lika mycket matjord i våras, så totalt har det blivit drygt 20 ton, starkt jobbat.



Halva högen är redan utkörd...så även han som kärrat......eller det kallas väl slutkörd...:-)


Det är egentligen jag som står bakom krattan, men nu är det jag som fotar, så jag kan inte vara på två ställen samtidigt, nä nu skojar jag, han hjälpte till med krattningen också. 







Det kommer att bli ytterligare en rabatt nere vid gäststugan, P-A tjatar nåt om att det blir för mycke, men i slutändan så tyckte han blir det blev bra
Ja så här blev resultatet, nu har vi sått in och väntar på att det ska bli grönt, kanske om det får vara en fin höst så hinner det börja gro.

Vi brukar ge våra småfåglar mat och då blir det en hel del skräp från solrosfrön, rester efter detta har nu visat sig i form av solrosor efter stranden.




Ett vackert avslut på dagens berättelse...hej så länge




RSS 2.0