Stenhård stenkoll



              Nu börjar det hända lite saker ute i Örudden igen, det har varit jättefint väder och inspiratonen  blommar i takt med värmen och snart är sommaren här, tiden går så fort å det är massor som ska göras även i sommar. Under dom två helger som varit så har vi jobbat med stranden, när höststormarna rasar på så har dom en tendens att kasta upp massor med sten på stranden...varför ska vara nödvändigt...:-((, gillar det inte, det kunde väl komma mera sand istället. Hur som helst så har vi alltså jobbat "stenhårt med stenar".



Ja, det är väl inte dom här bumlingarna som rullat in med vågorna, men en del av dom  ligger faktiskt där snyggt å prydligt, dom mindre har vi slängt inuti muren det blev många skottkärror ska jag säga innan den blev fylld, (återbruk skulle jag vilja kalla det) efter mycket slit å släp är vi väldigt nöjda med jobbet. Bakom den här muren så ska vi bygga upp en grillplats  så det blir mera bära sten. det visar jag sedan när det bygget kommer igång nästa helg kanske om det är fint väder.

Stranden har vi dragit med en grov kratta för att få bort dom största stenarna, det är ett återkommande jobb varje år, så vi vet vad vi har att se fram emot nästa vår, men den dagen den sorgen.




Vi har dragit ner båten också så nu hoppas jag att det blir en båttur i sommar.

Måste också visa hur solen och värmen givit resultat i rabatterna


Vitsipporna blommar för fullt med en röd fetknopp som bädd



En rosa viva gläds åt solstrålarna   :))



Pärlhyasinten visar sig i blåaste blått, innan guldstaven lägger sina stora blad över den om några veckor.



Narcisser nere vid stora sten lyser upp den grå tillvaron   :))



Påskliljan får en granskande blick av en mystisk figur

Jag  gjorde en tur förbi Blomsterlandet för att titta om vad som fanns att handla inför sommaren, och visst blev det inköp.


En karlifornisk fetknopp, mycket vacker, ser väldigt spännande ut.



Tuja kan nog bli vackert tänkte jag och köpte 2 st.

Jag är helt säker på att det kommer att bli en jättefin rabatt.

Efter avslutat arbete satte vi oss nere på bastu-altan och slog upp våran fina parasoll, tog varsitt glas vin och njöt av dagens arbete.


Som grädde på moset åt vi en jättegod middag.



Vitlöksstekta räkor med zuccini,  serverade med annanassallad och vitt bröd.

Mumsmums.

RSS 2.0