Hönseriet

Nu har jag varit i Umeå ett par dar, jag och min syster MajLis har gjort sommarfint hos vår bror, putsat och fejat, torkat fönster bytt, gardiner och tvättat mattor, så nu kan Ove känna sig helt nöjd.
Vi hann med en tripp till Legdeå också med ett besök på Häggströms Modehus, men det blev inte nå handla av den här gången...på hemvägen gott fika i Nordmaling en "Slabang" med kaffe, smakade bra . Min kamera fanns
kvar hos Ove så ingen bild på kalaset

När jag åkte hem tog jag en sväng förbi Yttertavle där det finns ett stort hönseri,





Gå in i äggboden, där finns massor med  färska ägg för dagen




Nu är det bara att handla, 30 kr. för 20 st. ex-stora ägg oftast med dubbla gulor underbart goda som frukostägg eller till en omelett är dom superbra. Du plockar så många plattor du behöver, skriver upp hur mycket du köper och  ditt namn...



Och  betalar i lucka................

....annars får du tuppen på dig.....:-)))


här är är det ömsesidigt förtroende som gäller.

Påsken

Vilken fantastiskt fin påsk det varit, strålande väder och varmt, så pass att både fredag och  lördag kunde jag ha linne och schorts. Massor med vårfåglar har det kommit det är underbart att höra allt kvitter och en som jag tycker är väldigt tidig i år är sädesärlan, den såg jag i söndags ute på piren, skulle nog inte sett den om det inte varit för deras karaktäristiska vippande på sjärten som gjorde att jag direkt kände igen den.





Vi har hunnit jobba en hel del med att göra gräsmattan och rabatterna vårfina, men fastän man inte skulle vilja, så behövs det nu lite regn för att få igång grönskan. det ser lite oroväckande torrt ut på den nylagda gräsmattan som vi jobbade med förra sommaren.


Senaste tillskottet av rabatter är den här nedanför gäststugan som ska planteras upp i sommar.  P-A brukar klaga en hel del, men när det är klart tycker han alltid att det blir jättebra, så jag bryr mig inte så mycket när han klagar på att det blir så jobbigt, jag gör faktiskt väldigt mycket själv...;-)))

Fredag afton satt vi nere vid stranden,  isen ligger fortfarande kvar men till sista April så har de nog brutit upp



Se vilken underbart blå himmel.

 P-A tog ner eldkorgen och gjorde en härlig brasa i den och vi satt flera timmar och njöt av att våren äntligen är här och all snö är borta, underbart...det skålar vi på.




Vi var hundvakt till Molly och hon var väldigt trött efter att ha varit ute hela dagen så när hon fick en shans att krypa upp till mig och få sova i värmen från brasan så hade hon riktigt mysigt också.



På söndagafton tände P-A eld i bastun, det var jätteskönt med ett bastubad och sen få sitta och slappa i aftonsolen.



Efter en härlig bastu och en dusch efteråt känner man sig väldigt fräsch och få ett gott glas vin är inget man säger nä tack till.



Flaggan vajar för vinden och åvanför oss högt uppe i stora tallen vid bastun väntar ett boende för ett fågelpar, skulle tro att det blir en flugsnappare i år också.



Åter igen ett litet vårtecken, vårens första humla som värmer sig i vårsolen


Annandag påsk på eftermiddan  åker jag hem till Skellefteå igen, nu väntar lite vardagsbestyr och tvätt i morgon
 och jag ser en hel del vårblommor som tittat fram medan jag varit borta

 
Vita krokusar hos grannen, vilken prakt

på södra sidan av huset kommer det tulpaner och skilla från en rabatt som inte längre finns







Våren är den årstid som jag älskar, den är helt makalös vacker och allting ligger framför en, ingen mygg sommaren är snart här och värmen. Ha en fortsatt härlig vår.


Thailand, mars 2011

Hej igen, det har ju inte varit så mycket aktivitet på den här sidan dom senaste månaderna, å det har jag minsann fått höra. Men nu har jag spikat ihop lite om resan till Thailand.
 
Jag och P-A var riktigt sugna på att resa dit igen, men vi hade ju inte gjort någon bokning så det var att börja söka efter "sista minuten" och vi hade turen att hitta en hos Ving till Bangtaou Beach i 2 veckor. Ingen tid att tveka, det var bara 14 dar innan resdag, så den 23 mars äntrade vi planet till Phucket, 11 timmars flygresa och sedan, sol sol sol, bad och värme....???? men var i fridens namn är detta  det var mulet när vi landade i Phucket och det hade regnat. Det SKA vara sol när man kommer dit, men det var i alla fall varmt, så vi sa att solen kommer i morgon, kanske lika skönt efter en tröttsam resa.
Inte långt till hotellet , bara 30 min med buss.

Sunwing Resort & Spa, i BangTao Beach  Phucket Island 



Här har vi slagit oss ner efter en promenad och ber om fotohjälp, bilden blev inte så bra, men man får väl vara tacksam och ta det som det blir, om man ska vara med båda två.

Hotellet är riktigt fint, rent och snyggt, rummet ser väl ut som vanliga hotellrum ungefär fast kanske lite större, med deras typiska puff-kuddar i starka färger. 
Några bilder från rummet.









Sedan ska vi ta en titt på utsikten från balkongen, fortfarande mulet men inget regn just för tillfället.


Tidig morgon inga badgäster ute än och vi är morgonpigga, efter en lång natts sömn och hoppas att det är sol idag, men det är mulet   Lite besviken känner man sig



Efter frukost beger vi oss ner till stranden för att kolla in, den ligger bara ungefär 50 m. från vårat rum, helt perfekt.
Stranden vid BangTao Beach är Phucket´s längsta strand, 8 km lång så nog kan man promenera alltid


P-A på promenad.


Det är sandstrand ända ländst bort i v-kanten på bilden utan avbrott. Lägg märke till att det ser ganska lovande ut på himlen, solen har lust att bryta igenom.

Vi vandrade bort förbi ganska stenig udde och kom fram till strand som påminde om en Robinson-strand.



Efter en halv-timma så har himlen mörknat på igen.

 

Några vackra blommor i sanden som jag inte missar att fota.
Men åter till utgångspunkten sitter vi och slappar i solstolarna mest hela dan, njuter av värmen läser en bra bok, går ut och badar i ett under bart tempererat havsbad, inga 20 grader här inte, säkert närmare 30, så vi bara slänger oss ut i vattnet utan att tveka,,,underbart.

Dom kommande 2 dagarna var det inte så dåligt väder att det inte gick att vistas ute, ingen sol men ändå varmt, mellea 27 och 35 grader, vinden hade ökat på något. Vi tog en promenad bort mot "byn" BangTao en slingrig gata mellan palmer och ett träskområde . Jag upptäckte ett butik som erbjöd fotmassage med fiskar och nyfiken som jag är så måste jag naturligtvis prova på.

  


Ganska häftigt faktiskt, kittlade lite under fötterna annars kändes det inte så mycket. Men P-A vågade inte testa, riktig fegis skulle jag säga

Sen kan man verkligen hitta lite skojiga grejer, vi genade förbi en strand-restaurang, bakom en vitmålad kontainer hittade vi en trevlig överraskning


Wooow, det var inga dåliga grejer.....:-)))



Ja, vad tror ni om det här skapelserna, kan dom vara till någon nytta....hahahaah...men dom ser väldigt praktfulla ut.

En annan liten figur som jag hittade, kanske lite nyfiken på oss, 





Tycker att den är väldigt söt, påminner mig om den som klättrade på min rygg förra året när vi var här.

Några bilder på Thailands fina Orkideer som dom verkar ha massor av och visst är dom vackra.






Hemma lyckas jag aldrig med orkider , men det är väl klimatet som spelar roll kan jag tänka


Kvällen erbjuder goda och billiga restauranger efter stranden, med väldigt god mat.







Vi äter tonfisk med vitlök, sparris, brocolli och ris och en jättegod lime`sås över

Supergott

Återkommer med mer från vår resa om några dar eller nån vecka det är så mycket man måste hinna med



 


















 


RSS 2.0