Mellan grått och grönt

En konstig rubrik, men det känns verkligen så när man är ute på promenad. Det här året är nu på slut-tampen det är +grader ute å ingen snö bara en massa is efter vägarna som ställer till det. Gröna gräsmattor är inte vad vi vill ha här i norr, visserligen är det väl  ganska skönt att det inte är svinkallt ute, men ett par dm. snö vore inte så dumt, samtidigt som det inte skulle va så jävla mörkt ute och snön skulle skydda plantorna i rabatterna, snön isolerar ju faktiskt från frost skador
Ingen trevlig syn, hoppas bara att dom överlever den här vintern.

Högvatten hela december å mycket kraftiga vindar från syd och sydväst, men den is som har hunnit bildas har skyddat stranden och muren.
Jaaa, så här kan de se ut den 29 december.
Men det kan ju vara riktigt vackert också.
Solen skickar sina sista strålar för dagen, över öppet vatten :)
 
Så här kan det se ut efter vägen, det är bara att vara lätt på gasen och ha broddar om man tänker ge sig ut

Jag tog några fina bilder från bäcken i Östanbäck för ett par veckor sedan som ger lite mer känsla att det är vinter, ingen snö men man kan tänka sig att det kan vara på gång
Dammen vid Östanbäcks-bron.

Jag får önska alla som tittar in här, ett gott slut på 2013.

                   Gott Nytt ÅR !
 
 
 
 
 

Julmarknad i Bonnstan!

Jag fick några timmar över  på söndagen, så då tänkte jag att ett besök på julmarknaden skulle va kul och bättra på julstämningen lite till, det är många år sedan jag var dit, det brukar ofta vara busväder å då är det inte skoj. Vädret var det inget fel på men -12 kändes ändå lite kallt, för lite på fötterna och mössan låg kvar i bilen.
Det är ju riktigt stämningsfullt
En  häst blev matad av barnen, den ser ut att vara väldigt lugn och snäll,
Massor med förväntansfulla barn som vill åka ett varv kring Bonnstan, Det borde kanske ha funnits ett räcke runt vagnen så inget litet barn kan ramla av. Det var bara en tanke som slog mig då jag såg barnen som hade svårt att sitta still. Men de går nog bra.
det var riktigt mycket folk där, lite trångt för att komma fram å se vad som var till salu i alla stånden,
Fina lyktor
Riktigt mysiga lovikkavantar
 
Änglar, visst finns dom ...jättesöta :)
Det blev inte något köpa för min det...jo en varmkorv blev det :)
Önskar alla en fortsatt fin advent :)
 
 
 
 
 
 

Örudden

passar på att visa några fina bilder från Örudden när jag ändå kommit igång igen, så här långt har det varit en konstig vinter, ena dagen plusgrader nästa minus, ena dagen regn nästa dag snö, men det har varit konstant högvatten över +50,  vackert i alla fall
På förmiddan den 24 nov, en fin isskorpa vid stranden och solen sprider sitt glitter över vattnet.
Några timmar senare ser stranden väldigt inbjudande ut, men känner ingen som helst lust att bada
Så nu har det blivit 1 December och stranden har fått ett fint snötäcke och fortfarande högvatten.
Spårsnö, en liten kisse har smugit fram över nysnön mitt framför näsan på, ...ja vad kan det va...ser ut som en elefant...eller kan de va tomten som bäddat in sig :)
 

 

Julpyssel

Hej igen. efter flera månader av tystnad tänkte jag lämna några bilder, självklart har det hänt massor sedan mitt sista inlägg men det har inte blivit av att jag skrivit nåt, jag ska inte skylla på något , men så kan det bli ibland.
Det har nu hunnit bli 5 december, jag brukar varje år göra en julgrupp som jag ger till mina barn och mina barnbarn som bildat eget boende, som en liten adventspresent. Så nu har jag inhandlat en massa fina julblommor och det är dags att plantera.
Tomma krukor från secondhand-butikerna det blir billigast så, men blommorna går det inte att pruta på.
Jag kommer inte på alla namn, men Amaryllis har ju en given plats, spjutbräken och murgröna.
Jaa, det börjar likna nåt nu, med tomtar mossa och glitter.
3 stycken är färdiga, vi får se var dom hamnar :)  Vill man ge bort en juldekoration blir det absolut billigast att göra den själv, jag räknar med ungefär 100 kr för en stor grupp, gå och jämför på ex. Blomsterlandet
Den här gjorde jag förra veckan å den står på mitt rumsbord

Den här i hallen, det är en ny sort av hyacinter, en purpurfärgad, så det ska bli spännande när den blommar
 
Jag måste visa min fina glasvas som jag lagt en ljusslinga i,  det är en glasvas som är ca. 45 cm. hög inuti finns en svart spiral som man i vardagslag kan sätta värmeljus i, nu har jag lindat en ljusslinga runt och lagt bollar i ljushållarna,...det blev jättefint.
ha en fortsatt trevlig advent :)
 
 
 

RSS 2.0