Mera från Oktober.

Senhöst och förspel på vintern har börjat ute i Söderbodan. Frostnätter har fått gräsmattan att knastra när man går över den och första snön har kommit, skönt att solen tittar fram några timmar mitt på dan.
Det har varit otroligt lågt vatten-stånd under nästa en veckas tid. Dom gamla gubbarna i söderbodan kan inte minnas att det någonsin varit så lågt


19 Oktober, vatten-ståndet var nästan 1 meter under normalt, ingen vacker syn.


Det är bara så trist när det ser ut så här, men man vet aldrig hur havet kan överraska, ena sommaren kan det vara hur mycket sand som helst, nästa kan det vara stenar för att vågorna sköljt bort sanden.
 men fördelen med den här vattennivån var  att Eson kunde gå dit med grävskopan å ta bort de mesta av stenarna. Och efter det att vattnet kommit tillbaka och sköljt med sig sand så såg det helt perfekt ut efter ett par veckor. Livet och havet är föränderligt.

Det finns vackra saker åxå som påminner om sommaren


Dom här Nejlike-rosorna blommade fortfarande fästän det varit frostnätter och vi fått lite snö

Har visat den tidigare, men sätter upp den en gång till

                   Den är så vacker

-----------------------------------------------------------------------------------------

Så har vi såklart jobbat en del med förnyelse i höst. Förra hösten började vi att sätta upp en gärsgård, vi ska ha de runt hela tomten, men det projektet hann inte färdigställas då och inte under denna sommar heller, så nu har vi satt igång igen, kanske lika bra för det är inte så mycket mygg å flugor nu


Det är den 7 November och -3 grader ute, men vi jobbar på




Vi är snart klara, 60 cm. mellan varje stör.



60 meter gärdsgård på 8 timmar fördelat på 2 dagar, men bra jobbat i alla fall, nästa sommar blir det östra sidan mot Ulf´-ers....(:-)) som vi ska ta itu med..............Tack för idag.

Vill gärna att ni som tittar in skriver en liten kommentar...kanske bara ett ...Hej..., då vet jag om jag haft något besök....:-))))


Lite tillbaka-blick i vinterkylan

Sitter och tänker på att det är mer än 2 månader sedan jag skrev något i min blogg, har jag drabbats av någon form av skrivkramp eller har jag inte pysslat med något speciellt under senhösten. Så är det nog inte riktigt, det har väl bara inte blivit av helt enkelt.

Om inte någon misstycker så kan jag väl visa några höstbilder från  Vitbergsområdet, det finns många fina promenad-stigar där och jag kom speciellt ihåg en dag i mitten av oktober, med strålande sol och några grader varmt, det hade varit frost på natten. Kameran med, det kan ju dyka upp något som man kan ta en bild på.


Det första som möter mig är lövfällningen i parken intill där jag bor, en tjock matta med löv täckte både trottoaren och gräsmattan och det singlade löv ner från träden. Jag fortsatte mot Vitberget och Erikslids-skogen och där passerar jag en liten bäck som fått känna av nattens frost





Jättevackra isskulpturer mitt ute i skogen och solen glittrande i istapparna.

Så dyker då Erikslid´s kolonilotter  upp i skogsgläntan å där finns nog säkert något att ta sig en titt på.
Precis vad jag trodde....:-))) nu blev jag nyfiken
             kolla...kolla...kolla




   (solen gömde sig bakom ett moln)

Jag fick syn på en härligt skön gammal rottingstol som fått sina sista dagar till att trona i trädgården tillsammans med ett bord som var gjort av armeringsjärn med en cementplatta på med ett jätte fint motiv, tips till den händige och mysigt snyggt i en uppvuxen trädgård. 

Det var väl snyggt, en ide´ att ta till sig.......kanske till sommaren, om jag får P-A till hjälp, en gammal rottingstol kan jag väl hitta på nån soptipp

 och  på marken intill låg några andra riktigt vackra plattor med fina motiv




Kan ni lägga ihop den här texten, ..... läs på den övre....
.DEN FÖRK...fortsätt på den nedre
...LOKADE...upp igen....KLOKHETEN...ner igen ...VAR REDAN...upp...
DÄR NÄR....ner......SKÖNHETEN....upp...KOM
      ....Den förklokade klokheten var redan där när skönheten kom....

Visst var det fint

Efter att ha botaniserat i den här annorlunda men vackra platsen, så gick jag vidare i den rimfrostiga marken.


En hög med vissnade och frostiga löv kan vara riktigt vackra


Daggkåpan med sina fina daggdroppar kvar,  ...Om du en tidig sommar-morgon samlar daggdroppar i ett glas fullt till brädden och dricker den, så för du evig skönhet.... hahaha det är kanske värt att pröva.



Avslutar det här bildspelet ,med ett frostigt motiv, solen har inte nått fram med sina uppvärmande strålar
Ett hål till underjorden och deras varelser.
Denna promenad tog mig 2 timmar men det var en verkligt fin dag och jag njöt av det fina vädret och den vackra Erikslid´s dalen
Återkommer snart med mera tillbaka-blickar.   Ha det gått så länge....;-)

RSS 2.0