35 grader i Thailand /2

Nu är det dax att förflytta sig, idag drar vi iväg till Koh Lipe först med bil till en hamn, sedan blir det Speedbåt det kommer att ta ca 4 timmar. Det var ungefär 30 personer som skulle till olika öar



Med 3 stycken 225-hästars motorer, går det undan på vattnet.



Vi mötte en kanot så det blev lite en känslan av  "Göta Kanal"  :)))


Vi hinner se många fina klipp-öar under vår resa, dom reser sig rakt upp ur havet, svårt att beräkna hur höga, med en del säkert upp till 100m kanske mer, det var väldigt vackert.


 
Visst är det en fantastisk syn, man är helt faschinerad.


Så har vi då nått fram till Pattaya Beach på Koh Lipe, ser riktigt fint ut.



Landstigning på Pattaya Beace och vi väntar på väskorna sedan är det bara att vandra upp till Bu-Gna Resort, vi behövde inte bära väskorna, en moped med sidovagn lastade på dom och stack iväg till våran bungalow.



Vi blev  mottagna av en väldigt vänlig dam som med en blandning av engelska och Thailänska förklarade för oss att det dykt upp ett problem för dom, som gjorde att vi inte kunde bo där första natten, hon hade ordnat ett boende på andra sidan ön den första natten, dom skulle ordna med  båt dit , vi skulle bli bjudna på middag så det skulle inte bli några extra kostnader för oss, och det tyckte vi var helt ok, så iväg till stranden igen och med en Longtail-båt bar det av till andra sidan ön, den resan var avklarad på 10 minuter. 

Sunrise Beach och Andaman resort.



Dom här 2 stugorna ska vi alltså bo i, det var riktigt fint och bara 50 m. ner till vattnet med en underbar strand
Vi slappar på stranden och badar , sedan är det middag, vi blir bjudna på en underbar buffe med flera olika rätter av thailänsk mat. Ännu en dag är till ända och vi vandrar hem till våra stugor för en natts välbehövlig sömn, värmen tar på.

Det här ser mycket inbjudande ut, så det ska inte bli svårt att somna...nattinatti :)



Några bilder från morgonpromenaden, lungt och stilla.... bara så fantastiskt fint  :))







Härliga frukter uppe i palmerna, men jag vågar inte testa.


Ett enklare boende och billigare kanske 200 kr. per natt.

Charmigt.....ett eget bomärke, söt


När alla vaknat och vi ätit frukost, packat dom grejer vi använt beställde vi taxi-båten som skulle hämta oss och ta oss tillbaka till Pattaya Beach


Ella och Max satte sig ner i fören, det var lite vågor så det stutsade ganska bra där dom satt.


Här är våran bungalow där vi ska bo i 7 dar, riktigt fint där, det enda som störde oss var att det var ganska mycket mygg där på kvällen, men det finns myggspray att köpa här också.
Vi hade inte varit där länge förrän vi fick besök av en liten hundvalp och hon var sååå söt, hon vann allas hjärtan.
Barnen döpte henne till Våga, för att hon var så modig och vågade sig fram till oss. Jag uppskattar att hon är ca. 4 mån gammal. Det finns massor med herrelösa hundar på ön, men dom verkar inte svälta, jag har inte sett någon som är direkt mager så dom kanske får mat från restaurangerna. Jag ska säga att jag blev helt förälskad i Våga.



En riktig knähund.

Ett besök på stranden är ett måste och svalka av sig i havet, det finns inte en chans att ligga längre stunder och pressa under solen för det är varm, omkring 35 grader och då är det i skuggan.



Det är skönt när det inte är packat med solstolar och parasoller överallt, många ligger direkt på en handduk i den fina sanden. Det måste bli lite motion också, så det är till att ta promenader längst stranden och då kan man passa på och ta del av solstrålarna, lägg märke till var skuggan befinner sig, så det gäller att täcka huvudet också även om det inte blir så snyggt...:))

Sanden är så fin, så det är nästan som att gå i potatismjöl. se på sanden på den undre bilden.




Det finns så mycket vackra blommor här, dom här blommar uppe i ett träd i en dag är då gula, dagen därpå ramlar dom ner och är då oranga.


Så tar även den här dagen slut och vi beger oss ut för kvällens middag, det finns massor med små restauranger efter stranden

Det är alldeles underbart, 28 grader varmt svala vindar från havet, att få sitta och höra vågorna när dom slår mot stranden, musiken, känna dofterna från kryddor och dom olika maträtterna....fantastiskt, väldigt få gånger vi får uppleva de hemma.

Jag och Ella


Måns och P-A


I kväll har jag valt wockade räkor och grönsaker med ris...mumsmums.

Något som är väldigt gott är vitlöksbröd
Och kvällens dryck är....... En stor Chang...

Den här middagen kostade ungefär 75 kronor.

När vi kom hem så väntade Våga på oss, gnydde och viftade på svansen och hälsade välkommen, vi hade tagit med lite god mat till henne i en doggybag

I morgon har vi planer att ta en båt ut till några öar för att snorkla, så jag återkommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0